Ciprian Tatarusanu este cel mai bun portar din Ligue 1!



Tătăruşanu a ajuns în vara trecută la Nantes, după ce gruparea franceză i-a plătit Fiorentinei 2,5 milioane de euro. Portarul român este titular de drept în poarta "Canarilor". Galben-verzii sunt una dintre revelaţiile anului în Ligue 1: ocupă poziţia a 5-a, după 19 etape, cu 33 de puncte.

În opinia celor de la Goal.com, și nu numai, internaționalul român este cel mai bun portar din Franța în acest moment. "De când a fost adus de Claudio Ranieri, în vară, portarul naționalei României trece printr-o perioadă excepțională. S-a impus rapid și este una din piesele de bază ale lui Nantes, echipă care se bazează pe o defensivă formidabilă. Niciun portar care a apărat mai mult de 10 meciuri în actuala ediție de campionat nu are un procentaj de mingi salvate mai bun decât fostul jucător al Fiorentinei (75.81)" notează cei de la Goal.

Portarul de 31 de ani a apărat în 18 partide și 8 dintre ele le-a încheiat fără să primească gol. În cele 1.620 de minute jucate la Nantes, Tătărușanu a încasat doar 15 goluri, având o medie de un gol încasat la fiecare 108 minute jucate.


ECHIPA TURULUI DE CAMPIONAT:

Tătărușanu (Nantes) - Dani Alves (PSG), Nordi Mukuele (Montpellier), Marquinhos (PSG), Jerome Roussillon (Montpellier) - Luiz Gustavo (Marseille), Florian Thauvin (Marseille), Nabil Fekir (Lyon) - Neymar (PSG), Radamel Falcao (Monaco), Edinson Cavani (PSG)



Sursă: digisport.ro

Comentarii

Postări populare